Vijesti 08.07.2020.

OPTUŽENI ZA PRIMANJE 30.000 KM MITA: Podignuta optužnica protiv banjalučkih inspektora

ČITANJE: 1 minuta

Nenad Grujić i Jelena Florjan, suspendovani policijski inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka optuženi su za primanje 30.000 KM mita.

Naime, Republicko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njih kojom se terete da su u februaru od direktora “Srednjoškolskog doma“ Banjaluka zahtijevali novac.

Nezavisne prenose da je u optužnici navedeno da je od zahtijevanog  iznosa osumnjičeni Grujić 18. februara 2020. godine primio 20.000 KM, da u okviru svojih službenih ovlaštenja izvrše službenu radnju koju ne bi smijeli izvršiti.

To je učinio nakon što su duži period preduzimali radnje u predmetu koji se po anonimnoj krivičnoj prijavi vodi protiv direktora doma.

U optužnici je nakođe navedeno da je 10.000 KM, odnosno ostatak, direktor doma osumnjičenima trebao predati nakon što “tužilaštvo donese odluku povoljnu za njega”.

Optužnica je upućena sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci na potvrđivanje.

Iz Republičkog tužilaštva je saopšteno da je predloženo da se osumnjičenima izrekne mjera bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, imajući u vidu nacin izvršenja i posljedicu djela iz kojih proizilazi opasnost da bi obavljanjem javne dužnosti ponovo mogli učiniti krivično djelo.

(A.M/banjaluka.net)