Vijesti 04.09.2015.

Otac utopljenog sirijskog dječaka vraća se kući

ČITANJE: 1 minuta
otac utopljenog djecaka

Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno tijelo pronađeno na plaži u poznatom turskom ljetovalištu Bodrumu, vratio se danas u rodni grad Kobane da sahrani svoju porodicu, javio je fotograf AFP.

Abdulah Kurdi stigao je u turski pogranični grad Suruc sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbjednosti.

Fotografija utopljenog sirijskog dječaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbjeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbjeglica i migranata.

Slika malog dječaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pijesku, probudila je emocije, ali i gnijev zbog ljudske cijene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

(Agencije)