Otkrivamo: Zašto je pala odluka o gradnji pumpe poslanika Vojina Mitrovića

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glasovi nezavisnog odborničkog kluba, na čelu sa odbornikom Komunističke partije Slobodanom Lukićem, presudili su da banjalučki parlament obori promjenu regulacionog plana u naselju Lazarevu i time osujeti gradnju pumpu i motela narodnog poslanika Vojina Mitrovića, saznaje Banjaluka.net.

Prema listingu glasanja, u koji su reporteri Banjaluka.net-a imali uvid, za usvajanje odluke o promjeni regulacionog plana u korist poslanika Mitrovića – čiji je glas kumovao formiranju aktuelne Vlade RS – nedostajao je samo jedan glas, pošto se “za” izjasnilo 15 od 16 potrebnih odbornika.

Listing glasanje pokazuje da su za promjenu regulacionog plana glasali sljedeći odbornici iz reda vladajuće koalicije: Budimir Balaban (DNS), Zdravko Josipović (SNSD), Boran Bosančić (DNS), Nenad Šibarević (DNS), Braco Plavšić (DNS), Darko Sabljić (SNSD), Dušan Čajić (SNSD), Draško Kremenović (SNSD), Duško Račić (SNSD), Nenad Talić (SNSD), Goran Bursać (SNSD), Radomir Jović (SNSD), te Milan Granula (SNSD).

U isto vrijeme, listing pokazuje da su promjenu regulacionog plana u korist poslanika Mitrovića podržala i dva opoziciona odbornika – Momir Božić (NDP) i Milenko Jaćimović (član Nezavisnog kluba odbornika).

S druge strane, protiv promjene regulacionog plana glasali su odbornici Ranko Baroš (član Nezavisnog kluba), Slobodan Lukić (član Nezavisnog kluba), te Vladimir Mirošljević (NDP).

Prema listingu, uzdržani su bili Mira Galić (nezavisni), Marinko Dragišić (SDS) i  Aleksandar Petković (SDS).

Iako su prisustvovali današnjoj sjednici, glasanju, pak, nisu prisustvovali sljedeći odbornici:  Milan Milaković (nezavisni), Zoran Talić (PDP), Aleksandar Zolak (PDP) i Đorđe Umićević (SDS).

Pored njih, glasanju nije prisustvovalo šest odbornika iz reda vladajućih i opozicije, koji su ranije najavili svoje odsustvo. To su: Draško Ilić (SNSD), Nenad Grbić (SNSD), Draženko Ninić (SNSD), Marinko Umićević (SNSD), Mirna Banjac – Savić (NDP), Mladen Kajkut (SDS).

Vezani tekstOdbornici spriječili gradnju pumpe poslanika Vojina Mitrovića

(Banjaluka.net)

 

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili