Biznis 02.11.2015.

Otvoren konkurs za izbor šeste generacije m:stipendista

ČITANJE: 2 minute
M TEL STIPENDIJE
Kompanija m:tel danas je otvorila konkurs za izbor šeste generacije m:stipendista. „Stipendije za budućnost“ m:tel, već tradicionalno, dodjeljuje najboljim studentima fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Pravo da se prijave na ovaj konkurs, koji ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, imaju svi studenti završne godine i apsolventi prvog ciklusa studija sa prosjekom ocjena od i iznad 8, koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja.

Konkurs se odnosi na studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Društvu m:stipendista iz prethodnih pet godina, ove godine će se pridružiti novih 25 talentovanih studenata, koji će takođe dobijati mjesečni iznos stipendije od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Pored novčanog iznosa, kompanija m:tel svojim stipendistima obezbjeđuje i stručnu praksu u kompaniji u trajanju od mjesec dana, kao i stručno lice koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Želeći da ukaže na važnost isticanja i njegovanja pravih vrijednosti, m:tel je odlučio pri izboru budućih stipendista nagraditi i njihov angažman u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima, te bodovati i osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport, što predstavlja jednu od dodatnih kategorija koje mogu imati uticaj na konačnu listu najboljih studenata.

Takođe, dodatne bodove studenti mogu osvojiti i ukoliko su učestvovali u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima, te ukoliko posjeduju međunarodno priznate sertifikate iz oblasti koja je predmet studiranja.

Ovakvom praksom stipendiranja studenata, m:tel staje u red onih kompanija koje njeguju dobru saradnju sa ustanovama koje obrazuju mlade stručnjake od interesa za oblast kojom se kompanija bavi, ali i opšteg interesa društva.

Više informacija o m:stipendijama na www.mtel.ba/stipendije.

(PR)