Izbori 2022 28.09.2022.

“OVAJ NAROD ĆE DOČEKATI PRAVDU”: U dvorani “Borik” održan završni skup opozicije

ČITANJE: 4 minute

Dobro veče Banjaluka, koja dišeš punim plućima, koja se ne crveniš, koja si slobodan grad – rekao je nosilac liste PDP za NSRS iz IJ 3 Draško Stanivuković na završnom skupu opozicije u dvorani “Borik”.

– Prošli smo mnogo toga, trg je bio simbol njihove sile i režima. Banjaluka je danas slobodan, gostoljubiv grad, sa najvećim brojem turista. Za to smo se borili – rekao je Stanivuković.

Ovo je najvažnija utakmica za Republiku Srpsku, nemamo važnije, a biće upisano u istoriju da je jedan od najvažnijih datuma 2. oktobar. To je trenutak kada mi odlučujemo, ne komitet.

Aplauze od večeras moramo da zamijenimo za glasove u nedelju. Mi moramo da biramo ljude koji nas cijene, a ne one koji su nas ucjenjivali – poručio je Stanivuković i dodao:

– Krali su nas, tukli, ali jedno im nećemo oprostiti. Kiseonik i ljudske živote!

Poručio je narodu da je svaki glas važan i da se svako pita o budućnosti Republike Srpske.

– Kada su mi govorili da sam pobačaj i nedonošče, tad sam ih pobijedio. Danas vrijeđaju Jelenu. Zato ćemo ih pobijediti. Jelena, danas sam gradonačelnik. Ne bih to bio bez tebe – rekao je Stanivuković, dok je dvorana skandirala “”Jelena, Jelena”.

Posebno se zahvalio predsjedniku PDP Branislavu Borenoviću:

“Zbog njega smo ovako snažni danas”, rekao je Stanivuković.

Ovdje je rodoljub do rodoljuba. A mi ćemo ovdje da ih slomimo i za pobjedu Mirka Šarovića – poručio je Stanivuković.

Ova slika govori više od svake riječi, jer večeras se iz Borika se čuje do Bakinaca da je Jelena Trivić predsjednik Republike Srpske, a Mirko Šarović srpski član Predsjedništva BiH, istakao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

– Niko ne može da pobjedi narod, a narod je odlučio dolaskom na ovaj veličanstveni skup. Veoma je važno da u narednih nekoliko dana ova energija, narodna volja ostane i 2. oktobra da se odbranimo od kriminala, korupcije, bahatosti, od “baje”…

Tog dana, birate ove divne ljude za NS RS i PS BiH, jer nam je potrebna narodna Vlada Republike Srpske.

Jako je važno da glasate za našeg mudrog, sposobnog i pametnog Mirka Šarovića za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ali najvažniji od ta četiri glasačka lista, koji ćete sigurno prvi uzeti i sa dva poteza olovkom glasati za našu Jelenu Trivić. Ona je ponos Banjaluke i Republike Srpske.

U nedjelju idemo da pobjedimo – zaključio je Borenović.

– Banjaluka i Bijeljina će odnijeti ključnu pobjedu u našoj velikoj utakmici. Brane i Vukane, bićemo zajedno nakon 2. oktobra da vodimo Republiku Srpsku, u bolju budućnost. Nebojša, hvala ti na podršci. U dvorani Borik odnosili smo velike pobjede, ali ovo je najveća posjeta koju pamtim u Boriku.

Najhrabrija među nama biće najbolji predsjednik Republike Srpske kojeg smo imali. Jelena, imaš podršku svakog SDS-ovca u Srpskoj. Mir i stabilnost su naša naša politika i nakon 2. oktobra vodićemo Republiku Srpsku u bolju budućnost. Na taj način možemo da odnosimo pobjede za Republiku Srpsku – poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

– Cvijeće koje sam dobila poklonio mi je isti čovjek koji mi je poklonio cvijeće na protestima 2019. godine kada je Lukač udario Draška, i tada mi je rekao “Bićeš predsjednica Republike Srpske” – rekla je tokom svog obraćanja Jelena Trivić, kandidat opozicije za predsjendika RS.

– Prenosim vam i donosim glasove iz Hercegovine, Romanije, Posavine, Birača, Majevice, naše Krajine i mogu reći: “Ljudi, pobjeđujemo”

Kada su me pitali i govorili da će biti prljava kampanja, rekla sam “Pucajte, ja se povući neću ni milimetra. Ako imate haubice, isučote na mene, opet se povući neću. Ja se borim za Republiku Srpsku i pobijediću” – istakla je ona.

– Srpski nacionalni interes za 21. vijek je mir – rekla je Trivićeva.

– A Mirko Šarović najbolje to zna. Glas za njega znači glas za iskrenog patriotu i čovjeka koji će dobijati borbe za nas u Sarajevu – smatra ona.

– Rekla sam, pobijedićemo korupciju. Pobjeda nad korupcijom znači više investicija, više radnih mjesta bolje plate, penzije, da nam se ljudi vraćaju. I slomićemo reket. A ako vas pitaju ko će ga slomiti, vi recite “Jelena Trivić” – rekla je Trivićeva.

– Naša osveta biće zakon! Samo po zakonu. Ko se o narod ogriješio, po zakonu će da odgovara. Ovaj narod će dočekati pravdu.

Odužićemo se našim borcima, imaćete onaj nivo boračkih dodatka koji ćemo sa njima dogovoriti, a koji je realno izvodiv.

Vi ste nama ostavili našu najveću pobjedu, Republiku Srpsku.

Politička pobjeda 2. oktobra biće tek početak pobjeda za Republiku Srpsku u miru.

Za RS bez korupcije, koja ima najbolje zdravstvp i obrazovanje.

Naš najveći interes je mir, stabilnost i ekonomski napredak. Da nas se više rađa i ostaje ovdje.

Živjela Republika Srpska – zaključila je Jelena Trivić.

(A.S.)

Oznake: opozicija, SDS