Biznis 05.12.2015.

Ovaj pametni telefon možete oprati sapunom i vodom

ČITANJE: 2 minute
telefon sapun
Vodootporni uređaji već odavno nisu novost, ali ono što je pripremila japanska kompanija Kyocera svakako jeste.

Već neko vrijeme su na tržištu prisutni deklarisano vodootporni pametni telefoni, iako je i oko toga bilo diskusije, ali po pravilu takvi uređaji više ne spadaju u kategoriju ekstremnih iznenađenja.

Materijali od kojih se rade kućišta i ekrani su sve bolji, kvalitetniji, otporniji na udarce, prašinu, ogrebotine… Ipak, japanska kompanija Kyocera je predstavila smartphone nazvan Digno Rafre, koji se razlikuje od svih dosadašnjih uređaja koji su, između ostalog, otporni na vodu.

Digno Rafre je otporan i na – sapun!

Kyocera kaže kako je uređaj “idealan za korišćenje u kuhinji, kupatilu, napolju”, jer ako se isprlja “nema nikakvih problema, jednostavno ga dobro istrljajte sapunom i isperite čistom vodom”.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog smartphonea je činjenica da su mu ekran i sve funkcije apsolutno funkcionalni čak i u slučajevima kada je sasvim mokar. Za one koji imaju problema s konstantnim prljanjem svojih pametnih telefona, ovo bi moglo da bude ultimativno rješenje, jer ne morate da kupujete posebna sredstva za čišćenje ili zaštitu, jednostavno ga isperite kao što to, na primjer, radite s tanjirom nakon jela.

Ne treba sumnjati da će ovaj uređaj sasvim sigurno naći svoj put ka tržištu, jer ipak nudi nešto sasvim novo, a to po pravilu bar za početak znači da je zanimljiv i potencijalno željen.

Što se tiče performansi, radi se o uređaju ekrana dijagonale pet inča (720p), sa Android 5.1 operativnim sistemom, 13 megapikselnom kamerom, baterijom kapaciteta 3000 mAh…

U prodaji je na japanskom tržištu od petka, 04. decembra, a očekivana cijena je 465 američkih dolara.

(B92)