Magazin 27.05.2016.

Ovakav prizor možete vidjeti samo na Balkanu

ČITANJE: 1 minuta

Na papiru koji je zalijepljen na staklo šaltera piše: “Izdavanje dokumenata od 10:00 – 10:10 i od 13:00 -13:10”.

Ova informacija šokirala je građane koji su fotografiju kojom je okoviječeno zaista neuobičajeno radno vrijeme jedne državne službe podijelili na društvenim mrežama.

Tragom te informacije Blic je kontaktirao navedenu katastarsku službu u Pančevu da provjeri je li moguće da se dokumenti izdaju samo 10 minuta?

Ispostavilo se, bar prema objašnjenju koje su dobili od službenice, da nije riječ o bahatosti katastarske službe već, čini se, “dobroj organizaciji”.

Službenica je objasnila da u to vrijeme zapravo rade prozivku onih građana čiji su dokumenti gotovi.

“Ko preda zahtjev za izdavanje lista nepokretnosti ili potvrdu o vlasništvu, dokument može podignuti već u 10 ili 13 sati. U to vrijeme se radi prozivka i to obično traje oko pola sata. Na tom popisu su i oni koji su ranije predali dokumente, a nisu ih još podignuli. Dakle, stranke ne moraju čekati po hodnicima već u određeno vrijeme kada su dokumenti već gotovi samo dođi po njih”, objasnila je službenica.

Na ponovljeno pitanje traje li rad sa strankama samo 10 minuta kako to piše u obavijesti, ona je objasnila da se svi zahtjevi građana primaju od 8 sati do 13, a da se u dva termina dijele gotovi dokumenti.

(Agencije)