Vijesti 20.12.2022.

OVE GODINE NEMA PAKETIĆA: Djed Mraz “nepoželjan” i u Sindikatu Federalnog MUP-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine Sindikata sluzbenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Obradović reagovao je na odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizuje novogodišnju predstavu.

Kako je rekao Obradović, umjesto paketića i proslave, odlučeno je da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata, prenosi Kliks.

Obradović je, u ime Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime najoštrije osudio zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave.

“Postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića. Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića se raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a. Mišljenja sam da su navedenom Odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem programu i dodjeli paketića”, naveo je Obradović.

Istakao je da hitno traže da se navedena Odluka Upravnog odbora stavi van snage.

“Te da se izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina”, zaključio je Obradović.

Podsjećamo, prošle godine, sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine zatražilo je odobrenje za organizovanje dodjele novogodišnjih paketića za djecu uposlenika odnosno članova sindikata, međutim ministar Edin Ramić to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa.

U svom odgovoru Almiri Braković, predsjednici Sindikalnog odbora, Ramić je kazao da odobrenje za organizovanje mogu dobiti nakon što provedu anketu među uposlenicima ministarstva.

(N.S)