Magazin 06.01.2021.

Ove holivudske zvijezde sutra slave pravoslavni Božić

ČITANJE: 1 minuta

Holivudske zvijezde pretežno proslavljaju Božić po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra, ali ima i onih koji ovaj praznik provode u krugu svoje porodice 7. januara. Jedni poštuju i praznuju zbog porodice i predaka, dok većina zbog ljubavi prema životnom partneru.

Manekenka Naomi Kembel postala je vjernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo naslijedila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu.

Ona je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije

Oskarovca Toma Henksa je ljubav “naterala” da postane pravoslavac. Kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja porijeklom iz Albanije.

Džejms Beluši je rođen u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje koijrene. Glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posjećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, prije nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju vjeru promijenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porijekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu vjeru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

(kurir.rs)

Oznake: Božić