Magazin 20.07.2020.

“OVO JE COVID, OVO JE STVARNOST” Dženifer Aniston objavila potresnu fotografiju prijatelja i svijetu poslala važnu poruku

ČITANJE: 2 minute

Slavna glumica Dženifer Aniston podijelila je na svom Instagram profilu potresnu fotografiju svog prijatelja iz perioda kada se u bolnici liječio od COVID- 19. Za nešto manje od devet sati, objavu je lajkovalo gotovo 4 miliona ljudi.

Dok u komentarima većina podržava glumicu, društvenim mrežama se šire hashtagovi poput  #wearamask ili prevedno na srpski #nosimasku. Brojne poznate ličnosti odlučile su da podrže slavnu glumicu, pa su na svojim Instagram profilima objavljivale fotografiju sa zaštitnom maskom.

“Ovo je naš prijatelj Kevin. Savršeno zdrav, bez hroničnih oboljenja. Ovo je Covid. Ovo je stvarnost. Ne možemo biti toliko naivni da pomislimo kako možemo nadmudriti virus… Ako želimo da ovo završi, a želimo, zar ne? Jedini korak koji trenutno možemo napraviti je, molim vas, nositi masku. Samo pomislite na sve koji su već prebolili ovaj užas. Učinite to za svoju porodicu. A najviše, za sebe. Covid ne bira dob. Ova je fotografija zabilježena početkom aprila. Hvala bogu, oporavio se. Hvala vam svima na molitvama”, napisala je Aniston na svom Instagram profilu.

(N.S/ Banjaluka.net)