Svijet 25.05.2022.

Ovo je napadač (18) iz Teksasa: Objavljena snimka kada je krenuo u pokolj

ČITANJE: 2 minute

Naoružani napadač ubio je 18 djece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters. Napadač je “ubio, na okrutan i sumanut način, 18 učenika i nastavnika”, rekao je Greg Abbott.

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, takođe je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

“On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerojatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja”, objavio je guverner. Prije napada na školu ubio je i svoju baku.

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve.

Takođe, prijatelj Ramosa je rekao da mu je on poslao fotografije vatrenog oružja i pune torbe municije nekoliko dana prije nego što će počiniti stravičan zločin.

Prijatelj je za CNN rekao kako je bio u kontaktu sa Ramosom kojeg su drugi ismijavali zbog odjeće i finansijske situacije njegove porodice.

On je istakao da je Ramos zbog toga sve manje dolazio u školu. Rekao da bi tu i tamo razmijenio poruke sa Ramosom, koji mu je prije četiri dana poslao fotografiju oružja i ruksak pun metaka.

– Pitao sam ga – zašto imaš ovo?’, a on je rekao: “Ne brini za to”. Nastavio mi je slati poruke: “Sada izgledam sasvim drugačije. Ne biste me prepoznali – rekao je za CNN Ramosov prijatelj koji je želio ostati anoniman, prenosi Avaz.