Magazin 06.10.2015.

Ovo je zadatak NVO sektora: Obezbjedili besplatan smještaj u Banjaluci za studente iz Petrovca

ČITANJE: 1 minuta
petrovacka kuca
“Petrovačka kuća”, projekat  zavičajnog udruženja “Petrovac” iz Banjaluke koji je pokrenut 2013. godine i ove godine obezbjedila je besplatan smještaj u Banjaluci za 14 studenata sa područja ove regije.

– Smještaj u “Petrovačkoj kući” ove godine ostvarili su Božana Latinović, Branka Morača, Nikola Pećanac, Jovana Majstorović, Nemanja Davidović, Ana Kecman, Dajana Smiljanić, Đorđe Bulajić, Milica Marjanović, Stefan Srdić, Miladin Stupar, Milana Majstorović, Jelena Jeličić i Slobodan Kecman- saopšteno je iz ovog udruženja.

Ovaj projekt smišljen je kao odgovor na rastuću potrebu za smještajem srednjoškolaca i studenata iz povratničkih porodica sa područja Bosanskog Petrovca, a čije porodice nisu u materijalnoj mogućnosti da finansiraju školovanje u Banjaluci.

Njihov osnovni cilj je da omladina koja se nađe ispod linije za smještaj u Studentskom domu bude prva na listi za život u “Petrovačkoj kući”.

Osim dobrih uslova, boravak u kući je i veliko finansijsko olakšanje studentima. Stanari ove kuće plaćaju tek desetak maraka mjesečno za dio režija, a stanarinu plaća Udruženje.

 

(Banjaluka.net)