OVOG LJETA Kulturna dešavanja i u atrijumu Gradske uprave

Povodom Svjetskog dana muzike, Grad Banja Luka ozvaničiće početak projekta pod nazivom „Kultura u prolazu“, kojim će se dati mogućnost za održavanje različitih kulturnih sadržaja u prostoru atrijuma Gradske uprave.

-Želimo da i ovaj prostor otvorimo i ponudimo za održavanje koncerata, izložbi i drugih kulturnih sadržaja. Naš cilj je da svakog četvrtka u periodu od 10 do 11 časova realizujemo određeni kulturni sadržaj sa različitim izvođačima u trajanju od jednog časa. Takođe, u istom prostoru mijenjaće se različite izložbe studenata akademije, slikarske, foto izložbe uz mogućnost učešća književnika i glumaca. Na taj način kulturu činimo dostupnom građanima – kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Upravo 21. juna, na Svjetski dan muzike, u ovom prostoru Gradske uprave, od 11 do 13 časova, biće održan i prvi koncert u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i JU „Banski dvor–Kulturni centar“.

I na drugim lokacijama u gradu, povodom ovog dana, planirane su brojne aktivnosti, a između ostalih, Ženski kamerni hor “Banjalučanke” održaće jednočasovni koncert u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“ (od 21 čas).

U ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana muzike u našem gradu učestvovaće profesori, saradnici i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, učenici muzičke škole “Vlado Milošević“, Konfučijev institut, Banja Luka Brass quintet, Kvartet Flutete, Palladio quartet, Grupo União na Capoeira – Bosna i Hercegovina, Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova RS, ANIP “Veselin Masleša“, Gradski tamburaški orkestar, Gradski hor Jazavac i Ženski kamerni hor „Banjalučanke“.

Kompletan program za 21. jun – Svjetski dan muzike pogledajte ovdje.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)