Magazin 03.05.2016.

Pala prva klapa filma i serije „Meso”

ČITANJE: 2 minute
Meso - Saša Hajduković (Large)
Snimanje filma i serije „Meso” započelo je u utorak, 3. maja, kada su u Banjaluci zabilježeni prvi kadrovi. Donekle simbolično, radnja prvih scena smještena je na prostor najpoznatije banjalučke građevine, tvrđave Kastel.

Dio početnog dana snimanja bio je otvoren za predstavnike medija, koji su posjetili set i zabilježili atmosferu sa početka realizacije ovog kinematografskog projekta. Prema riječima Saše Hajdukovića, scena u kojoj učestvuju domaći glumci Nikola Pejaković i Boris Šavija je važna za cjelokupnu priču „Mesa“.

„Za sami početak smo odabrali dio scenarija koji se, u stvari, bavi njegovom suštinom. Dvojica naših protagonista tokom jednog naizgled neobaveznog ručka prave dogovore koji umnogome određuju sudbinu svih ostalih likova“, otkrio je Hajduković.

Pored banjalučkih glumaca, uloge u „Mesu“ će tumačiti i glumci iz drugih dijelova BiH, kao što su Marija Pikić i Faketa Salihbegović Avdagić, ali i poznata imena iz Srbije – Igor Đorđević, Branko Janković, Vuk Kostić i Petar Božović.

Prema Hajdukovićevim riječima, svima je zajedničko to što sa velikim entuzijazmom ulaze u ovaj projekat. Planirano je da snimanje traje najmanje tri mjeseca, i to na više desetina lokacija širom Banjaluke, uz učešće preko 600 aktera.

„Mnogo rada i truda je prethodilo početku snimanja, ali period koji slijedi je, ipak, daleko najzahtjevniji. Veliki je izazov oživjeti i ispričati jednu ovakvu priču, ali ne sumnjam da ćemo zajedno uspjeti u tome. Prvi utisci sa seta definitivno potvrđuju da smo na dobrom putu”, dodao je mladi režiser.
„Meso“ će biti njegovo drugo dugometražno ostvarenje, nakon debitantskog filma „32. decembar“ iz 2009. godine. Scenario za ovaj dugometražni film i seriju od šest epizoda napisao je Nikola Pejaković, dok je producent Brankica Janković. Realizaciju projekta je podržala i kompanija m:tel.

Premijera „Mesa“ je planirana krajem 2016. godine.

(PR)