Politika 05.04.2016.

Parlament RS: O djelovanju nadležnih u vezi sa poplavama

ČITANJE: 1 minuta
NSRS

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas sjednicu razmatranjem izvještaja Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama u maju 2014. godine.

Igor Ostojić, poslanik SDS-a rekao je da veliki problme predstavlja opremljenost civilne zaštite. Poslanici opozicionih stranaka zatržili su od vlasti u RS da se javno objave podaci ko je i koliko dobio novca iz Fonda solidarnosti. “Javnosti mora biti dostupan svaki podatak”, rekao je Zdravko Krsmanović, poslanik NDP-a u NSRS. Takođe opozicioni poslanici upitali su vlast zbog čega nije ranije reagovala ako se znalo da se očekuju obilnije padavine i izlijevanje rijeka.

Među preostalim tačkama dnevnog reda nalazi se i izvještaj Odbora za bezbjednost o održanom okruglom stolu “Zaštita i spasavanje ljudi i materijalnih dobara u vanrednim situacijama – mjesto i uloga Civilne zaštite”, kao i informacija o aktuelnom stanju bezbjednosti u Srpskoj. Poslanici će razmatrati i informaciju o aktivnostima Republike Srpske u oblastima regionalne i institucionalne saradnje, te izvršiti izbor i imenovanja. Nakon glasanja o ovim tačkama dnevnog reda, “Aktuelnim časom” /poslaničkim pitanjima i odgovorima/ počeće 11. redovna sjednica Narodne skupštine.

(Nezavisne novine/Banjaluka.net)