Biznis 27.02.2021.

Pašalić: Akcenat na kapitalnim investicijama i ulaganjima u poljoprivrednu proizvodnju

ČITANJE: 1 minuta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, istakao je da Ministarstvo ima redovne sastanke sa poljoprivrednim proizvođačima.

Akcenat smo stavili na kapitalne investicije i ulaganja u ovu oblast. Samo u zadnje dvije godine je Vlada RS dala oko 80 miliona maraka uloženih u poljoprivrednu proizvodnju i još niz drugih kapitalnih ulaganja. Nažalost, potrebe poljoprivrednika su često veće od naših realnih mogućnosti – kazao je Pašalić, prenosi Srpskainfo.

Poljoprivredni proizvođači koji su opredjeljeni za saradnju sa institucionalnim vlastima, kažu da je korona virus uticao na proizvodnju.

– Imamo nekih problema u radu, korona je uticala na povrtare. Međutim, sastali smo se danas ovdje i zajedno ćemo dalje rješavati sve problem – rekao je Branko Mastalo, predsjednik Udruženja povrtara RS.

Đuro Cvijić, ispred Urduženja peratara i uzgajivača pilića je rekao da je nadležno Ministarstvo prepoznalo potrebe ove grane poljoprivrede, na čemu je zahvalan.

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednik proizvođača Stojan Marinković, kaže da će u narednom periodu poljoprivrednici naći zajedničku strategiju za unapređenje domaće proizvodnje.

– Akcenat je na zaštiti domaće proizvodnje, što je i bila tema današnjeg sastanka – rekao je Marinković.

Ispred Udruženja pčelara istakli su da je neophodno vršiti kontrolu meda, kao i stvoriti veći broj profesionalnih pčelara u Srpskoj.

– Neophodno je zaštiti domaće proizvođače, raditi kontrolu meda iz uvoza, koja je velika, kao i kontrolu meda sa polica. Taj med iz uvoza je upitnog kvaliteta – rekao je Damir Barašin, predsjednik Društva pčelara iz Banjaluke.

(E.M)

Oznake: Boris Pašalić