Vijesti 20.10.2015.

Patrijarh Irinej: Srbi moraju ostati u Vukovaru

ČITANJE: 1 minuta
patrijarh irinej i djeca
Patrijarh srpski Irinej primio je danas grupu predškolske djece iz Vukovara koja borave u trodnevnoj posjeti Beogradu i poručio im da Srbi moraju da ostanu u tom gradu.

– Drago mi je da nas ima u Vukovaru. Moramo tu i da ostanemo- poručio je patrijarh Irinej koji je mališanima poklonio pravoslavne ikonice, prenose beogradski mediji.

Direktor vrtića “Vukovar 2” Jarmilka Beljička Karlaš istakla je da se program u tom vrtiću odvija na srpskom i ćiriličnom pismu i da je jedna od njihovih vizija što tješnje povezivanje sa matičnom državom.

– Nama je velika čast da smo uspjeli da organizujemo ovu posjetu i da se upoznamo i proširimo našu saradnju sa vrtićima u Srbiji. Izuzetna nam je čast i što nas je primio patrijarh Irinej, jer je to samo nadogradnja onog što mi radimo sa djecom po pitanju očuvanja srpske duhovne zajednice- rekla je Karlaševa.

On je naglasila i da postoji dobra saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja djeluje u Vukovaru i koja im pomaže u održanju tradicije srpskog naroda.

Djeca iz vrtića “Vukovar 2” doputovala su juče u trodnevnu posjetu Beogradu u pratnji svojih vaspitača, a za danas je planirana i posjeta Predsjedništvu Srbije.

(Agencije)