Magazin 17.03.2016.

Peckham Live Stage: “Grefran” i “Underground” sviraju za Banjalučane

ČITANJE: 2 minute
bend
Drugo veče “Peckham Live Stage” takmičenja počinje u subotu u “Peckham” pabu u Banjaluci, a publici će se predstaviti bendovi “Grefran” iz Bihaća i “Underground” iz Jajca.

Basista benda “Grefran” Ferhat Ferhatović ističe da se njegov bend na ovo takmičenje prijavio prije svega iz radoznalosti, ali da im mnogo znači prezentacija autorskog rada.

– Mi sviramo svoj repertoar i radimo isključivo autorske pjesme. Banjalučkoj publici predstavićemo se sa 10 autorskih pjesama- naglasio je Ferhatović.

Basista benda ističe da se muzički žanr benda “Grefran” može okarakterisati kao alternativni rok s primjesama grandž pokreta, te da bi im nastup na “OK festu” mnogo značio za dalji rad benda.

– Ako bismo pobijedili, nastup na ‘OK festu’ bi nam mnogo značio. Smatramo da je taj festival jedna velika i pozitivna stvar za afirmaciju i promociju jednog autorskog benda- dodao je Ferhatović.

Ovaj bend radi 10 godina aktivno i, kako članovi ističu, njihov zvuk bi se teško mogao porediti sa zvukom nekog drugog benda. Trenutno su angažovani na snimanju albuma u “Pavarotti” studiju u Mostaru.

Bend “Grefran” čine gitarista Alen Alijagić, basista Ferhat Ferhatović, bubnjar Miloš Janjičić i gitarista Rasim Mujagić.

Bend “Underground”, koji dolazi iz Jajca, banjalučkoj publici planira da se predstavi sa dvije autorske pjesme, dok će ostatak repertoara činiti obrade drugih bendova.

Branko Ladan, gitarista ovog benda, ističe da je “Underground” mlad bend koji radi punom parom na stvaranju novih autorskih kompozicija.

– Bend postoji dvije i po godine. Mi smo mlad bend pa nemamo nekih velikih rezultata iza nas, ali potpuno smo posvećeni snimanju novih pjesama i autorskom radu. To nam je prioritet, da izdamo album- naglasio je Ladan.

Gitarista je istakao da nastup na “Peckham Live Stage” takmičenju njima kao mladom bendu znači mnogo, te da im je čast što će svoj rad moći predstaviti publici u Banjaluci.

– Nastup na ‘OK festu’ bi nam značio puno, jer mislimo da je to velika šansa. Mi planiramo da završimo snimanje našeg autorskog rada do tada, pa ako bismo prošli i učestvovali na ‘OK festu’, imali bismo dosta toga da ponudimo publici i bila bi to odlična promocija našeg autorskog rada- dodao je Ladan.

Bend čine Katarina Ladan, Branko Ladan, Pavel Ljubičić i Taner Popaja.

(NN)