Biznis 28.12.2022.

Petrol najavio protest, zatvara pumpe u Hrvatskoj

ČITANJE: 2 minute

Petrol grupa, u čijem su sastavu u Hrvatskoj Petrol i Crodux, danas iz protesta zbog vladinih mjera zatvara svoje benzinske pumpe na sat vremena. Petrolove i Croduxove pumpe biće zatvorene od 12 do 13 sati. Radiće samo one na auto-putevima i pumpe za brodove.

Takođe, pumpe će biti otvorene za hitne službe. Ministar privrede i održivog razvoja Davor Filipović danas će se sastati s Upravom Petrola. Petrol je najavio i mogućnost da ta slovenačka energetska kompanija podigne tužbu protiv Hrvatske zbog mjera koje je Vlada RH donijela u cilju ograničavanja cijena goriva.

A u saopštenju Petrol grupe, kojim kupce obavještavaju o zatvaranju pumpi piše sljedeće:

“Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca”

“Unaprijed se ispričavamo vjernim kupcima jer ćemo reći ‘ne!’ interventnim mjerama na cijene goriva. One ugrožavaju pouzdanu i stabilnu opskrbu gorivom.

Stoga ćemo u srijedu , 28. prosinca 2022. godine od 12 do 13 sati u Hrvatskoj iz prosvjeda privremeno zatvoriti prodajna mjesta Petrola i Croduxa. Otvorena ostaju prodajna mjesta na autocestama i nautički benzinski servisi. Sva naša prodajna mjesta ostat će otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć.

Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli.

“Prisiljeni smo na ovo, savjetujemo vam da planirate točenje goriva”

Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Unatoč mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog proračuna od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrol i Crodux.

Savjetujemo vam da u skladu s tim planirate točenje goriva i u navedenom periodu ne posjećujete naša prodajna mjesta u srijedu, 28. prosinca, između 12:00 i 13:00 sati.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i još jednom se ispričavamo što je do ove neugodne situacije uopće došlo”, stoji u saopštenju Petrol Grupe.

Oznake: Hrvatska, Petrol, protest