Magazin 05.11.2015.

Peugeot i ATP predstavili sporazum o globalnom partnerstvu

ČITANJE: 2 minute
PEZP ATP
Peugeot i ATP su u ponedjeljak objavili informaciju o novom sporazumu o globalnom partnerstvu koji stupa na snagu 2016. godine. Peugeot postaje zvanični automobil ATP World Tour-a, stavljajući na raspolaganje vozni park od 500 automobila, širom svijeta.

Peugeot time postaje Platinum Partner na ATP World Tour-u, kao i zvanični automobil na više od 20 ATP teniskih turnira širom svijeta. Više od 500 automobila modela – 508, 3008, 5008 i Expert Tepee će osigurati prvoklasne usluge transporta za tenisere, zvaničnike, VIP zvanice ali i za opštu javnost na turnirima širom svijeta.

Peugeot ima tradiciju saradnje u svijetu tenisa više od tri decenije, a na listi Peugeot ambasadora je svjetski broj 1 – Novak Đoković, zatim David Ferrer, Juan Martin del Potro, David Goffin, Jeremy Chardy, Benoit Paire, Tommy Robredo, Gilles Simon, Alize Cornet i Belinda Bencic. Novi Sporazum o saradnji osnažuje dugogodišnju povezanost koju imaju PEUGEOT i tenis, sada ozvaničenim prisustvom u 160 zemalja sa pečatom ATP World Tour-a.

– Peugeot ima bogatu istoriju partnerstva u ovom sportu i ovaj sporazum o dugoročnoj saradnji sa ATP World Tour-om će potvrditi poziciju Peugeot a kao najuglednijeg automobilskog brenda u tenisu- rekao je izvršni direktor i predsjednik ATP World Toura Chris Kermode.

– Kako bilježimo rekordnu gledanost širom svijeta, ponosni smo na to što smo privukli pažnju jednog takvog cijenjenog međunarodnog brenda i želimo im dobrodošlicu na portfoliju naših partnera- dodao je Kermode.
U okviru ovog sporazuma, Peugeot će biti prisutan na internet stranici ATPWorldTour.com, najpopularnijem internet portalu posvećenom tenisu koji je u 2014. godini zabilježio 325 miliona posjeta.  Biće i partner u ATP World Tour Uncovered, sedmičnom TV magazinu koji se emituje u 170 zemalja širom svijeta, nudeći fanovima pristup ekskluzivnim ATP World Tour pričama „iza scene“.

(PR)