Magazin 16.12.2016.

Piont blistao na Evropskom prvenstvu

ČITANJE: 1 minuta

Članovi Plesnog studija “Point” ostvarili su izuzetne rezultate na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u džez i modernom baletu u poljskom gradu Mikolajki.

Seniorski tim se plasirao u dva finala i to u disciplinama džez dens formacije i modern dens, male grupe i zauzeo četvrta mjesta sa koreografijom Ane Tešić “Rajske ptice” i Snježane Lazić “Glasovi iz jastuka”.

Seniori su plesali u polufinalu džez densa, male grupe i zauzeli osmo mjesto. Modern dens duo Anastazija Šešić i Irena Perinović bio je deveti, a Aleksandra Mećava 19. sa solo tačkom “Karmen”. Kristina Bratić zauzela je visoko deveto mjesto među 34 vrhunska plesača, a uspješna je bila i Anđela Pavlović u izvođenju solo tačaka, koja je ujedno bila najmlađi član našeg tima. Juniorska mala grupa bila je 15. u modern densu.

– Sam odlazak u Poljsku bilo je predivno iskustvo, jer sam prvi put nastupila na Evropskom prvenstvu u vrhunskoj konkurenciji. To mi je motiv da još više treniram – rekla je Pavlovićeva.

U klubu ističu da su poslije velikih ulaganja, odricanja i uloženog truda ponosni na fenomenalne rezultate.

– Naših 18 plesača izvelo je deset koreografija na kojima su zajedno sa trenerima i koreografima radili tokom cijele sezone. Evropsko prvenstvo je za neke bilo jedno u nizu međunarodnih takmičenja, a za druge prvo takmičenje ovog tipa. Ponosni smo na plesače, tim trenera i koreografa bez kojih ovogodišnja plesna priča ne bi imala ovako uspješan završetak – kazali su u plesnom klubu “Point”.

(Glas)