Biznis 20.05.2024.

Plati brzo, uštedi brže uz Novu banku i Mastercard®

ČITANJE: 2 minute

Nova banka i Mastercard® najavili su pokretanje nove promotivne kampanje koja korisnicima Super Nova Mastercard® kartica omogućava da ostvare povrat novca ukoliko transakcije izvrše putem Google Pay™ digitalnog novčanika. Kampanja će trajati od 20. maja do 20. jula i za prvih 1.000 korisnika omogućava da za tri transakcije plaćanja roba i usluga od 2 KM ili više putem Google Pay™ ostvare povrat novca u iznosu od 20,00 KM.

Google Pay™ je digitalni novčanik koji omogućava brzo i sigurno obavljanje transakcija putem mobilnih telefona i pametnih satova (Android uređaja, Wear OS). Tokom procesa transakcije ne koristi se stvarni broj fizičke kartice, te tako Google Pay™ štiti podatke od neovlaštenog korištenja. Korisnici Super Nova Mastercard kartica, čiji je izdavatelj Nova banka, uslugu mogu koristiti preuzimanjem Google Wallet™ aplikacije sa Google Play trgovine, nakon čega je potrebno da digitalizuju svoje platne kartice kako bi mogli da vrše plaćanja na POS terminalima beskontaktnim putem, odnosno prislanjanjem mobilnog telefona ili pametnog sata na POS terminal. Plaćanje na internetu korišćenjem Google Pay™, kod trgovaca koji podržavaju ovu opciju, značajno je pojednostavljeno u odnosu na plaćanje fizičkom karticom, jer je dovoljno da korisnik odabere opciju Google Pay™ i unese sigurnosni kod kartice (CVV), bez unosa dodatnih podataka.

Uvođenje Google Pay™ digitalnog novčanika odraz je posvećenosti Nove banke zadovoljenju evoluirajućih potreba svojih korisnika. U današnjem brzom i dinamičnom digitalnom okruženju, inovacije igraju ključnu ulogu u oblikovanju načina na koje se koriste finansijske usluge. Za Novu banku partnerstvo sa liderima industrije, poput kompanije Mastercard®, od ključnog je značaja za vođenje ovog napretka. Korištenjem savremene tehnologije i digitalnih rješenja, Nova banka ima za cilj unapređenje bankarskog iskustva svojih korisnika, pružajući im praktične, sigurne i efikasne načine za upravljanje finansijama.

Za više informacija o kampanji i načinu ostvarenja povrata novca prilikom kupovine, potrebno je posjetiti web stranicu nove banke www.novabanka.com ili kontaktirati korisničku podršku putem besplatnog info telefona 080050011.

Oznake: Nova banka