Magazin 27.05.2016.

Plesni maj uz Prvu baletsku školu

ČITANJE: 1 minuta

Kompanija m:tel pokrovitelj je Prve baletske škole, jedinstvene ustanove ove vrste u Republici Srpskoj, koja je počela sa radom u školskoj 2014/15. godini, a koja je za ovaj maj pripremila niz plesnih dešavanja, poput javnih časova koji su bili održani 18. i 25. maja u Banskom dvoru u Banjaluci, te Baletskog performansa „Balet je sa nama“, najavljenog za 29. maj, sa početkom u 19 časova, u Narodnom pozorištu RS.

Misija Baletske škole je i da širi baletsku umjetnost putem javnih nastupa, te će se na ovogodišnjem koncertu, pod pokroviteljstvom Grada Banjaluka i uz prijateljsku podršku kompanije m:tel, predstaviti učenice prvog i drugog razreda, ali i najmlađe učenice iz pripremnog odjeljenja.

Gosti koncerta biće učenice Srednje baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda, koja iduće godine obilježava 70 godina postojanja. One će se banjalučkoj publici predstaviti sa tri varijacije. Takođe, ljubitelji plesne umjetnosti će na ovoj godišnjoj manifestaciji moći da uživaju i u predstavljanju Baletske škole „Ars“ iz Zenice.

Prva baletska škola nastaviće održavanje javnih časova u Banskom dvoru i u junu mjesecu, a po završetku školske godine, 18. juna 2016. godine, održaće se prijemni ispit za upis nove generacije učenika u ovoj školi.

Budite dio ove plesne manifestacije, baletskog performansa, kao najljepšeg načina da se završi ovaj proljećni mjesec  obojen umjetnošću.

(PR)