Biznis 25.02.2021.

PLJUŠTE OSTAVKE: “Pošte Srpske” ostaju bez kompletnog Nadzornog odbora

ČITANJE: 2 minute

Skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske „Pošte Srpske“ a.d. Banjaluka trebala bi sutra, u petak, da razmatra odluku o razrješenju svih članova Nadzornog odbora tog javnog preduzeća, nakon što su tri od pet članova tog tijela podnijeli ostavke, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Naime, nakon što su Jelena Vidović i Željko Kovačević, članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srpske“, podnijeli neopozivu ostavku na to mjesto početkom ovog mjeseca, to je prije desetak dana učinio još jedan član tog tijela, Slobodan Gavranović, bivši gradonaćelnik Banjaluke. Međutim, odlukom koja je pripremljena za sutrašnju Skupštinu akcionara predviđeno je da budu razriješena i preostala dva člana NO „Pošta Srpske“, Boris Dmitrašinović i Željko Dubravac.

Kovačević, koji je nekadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i bivši direktor „Elektroprivrede RS“, neopozivu ostavku je podnio 4. februara ove godine, dok je Gavranović to učinio 16. februrara, a Vidovićeva 2. februara ove godine.

„Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka, sa ovim momentom i danom, iz razloga lične prirode, te predlažem da se donese odluka o mom razrješewu sa današwim danom“, stoji u mejlu koji je Kovačević uputio dajući ostavku. Gavranović je u poruci napisao da „podnosi odluku na članstvo u Nadzornom odboru zbog nemogućnosti za adekvatan rad“.

Podsjećamo da su u avgustu 2019. godine „Pošte Srpske“ dobile novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke, a pored njega imenovani su i Željko Kovačević, Boris Dmitrašinović, Željko Dubravac i Jelena Vidović. Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine.

Skupština akcionara “Pošta Srpske” zakazana je za sutra u 13 časova u Banjaluci i očekuje se imenovanje privremenog Nadzornog odbora ovog preduzeća.

(N.Sp.)
.

Oznake: Pošte Srpske