Vijesti 26.05.2016.

Počela isplata deponenata Banke Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Agencija za osiguranje depozita BiH isplatiće 14.100 klijenata koji su na računima imali do 50 hiljada maraka. Taj posao u Unikredit banci rade već drugi put u posljednje dvije godine pa stvari idu rutinski. Za razliku od prošlog puta kada su isplaćivane štediše Bobar banke, na šalterima nema gužve.

Banjalučanin Damir Vukotić nije puno čekao, ali ni puno podigao.

“Mislim da nisam čekao ni 15 minuta. Imao sam samo na kartici pa mi je stiglo ovo obavještenje, pravo da vam kažem nisam ni znao da sam imao, ali eto kad već ima nešto sitno da uzmem i to je to”, rekao je Damir Vukotić.

U banci su isplate isplanirali po abecednom redu, a klijenti su poštom obaviješteni kad i gdje da dođu po novac. Trebaju ponijeti samo pozivno pismo, kopiju lične karte i karticu tekućeg računa.

“Mi apelujemo na deponente da se drže rasporeda što oni uglavnom i rade zaista. Mi u proteklih dva dana, evo danas je treći, nismo imali značajnijih gužvi. Naprotiv svi klijenti koji dođu uspijevaju svoje pravo na isplatu osiguranog depozita ostvariti u nekom optimalnom roku.To si čekanja 15-20 minuta najviše”, Marina Marjanović- Stupar, direktor marketinga Unikredit banke, Banjaluka.

Isplata će Agenciju za osiguranje depozita BiH koštati 55 miliona maraka. U prva tri dana već je isplaćeno skoro 17 miliona. Ako sve bude išlo po planu ostali će novac dobiti do kraja mjeseca.

Za razliku od onih koji podižu sitne pare, na naplatu iznosa većih od 50 hiljada maraka, deponenti će čekati okončanje stečaja i prodaju imovine banke. Među najvećim klijentima su država i javna preduzeća kojima je zarobljeno skoro 100 miliona maraka.

(ATV)