Vijesti 20.09.2015.

Počeo “Drinski kotlić”

ČITANJE: 2 minute
kotlic

Na platou pored višegradske ćuprije počela je turistička manifestacija “Drinski kotlić” kojom se promovišu potencijali rijeke Drine i gastro ponuda Višegrada.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je na otvaranju da mu je izuzetno drago što na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuju gosti iz Vrnjačke Banje, Lučana, Užica, Požege, kao i ekipe iz Slovačke i Višegrada.

On je svima poželio mnogo takmičarske sreće.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je Srni da se ovom manifestacijom promoviše rijeka Drina i specifična gastro ponuda Višegrada.

– Želja nam je da restorani u ponudi imaju ono što je specifično za Višegrad, a to je spremanje jela od ribe – navela je Todorovićeva.

Ona je dodala da se ovom manifestacijom doprinosi promociji rijeke Drine, od Foče do Bijeljine.

Generalni menadžer prekograničnog regiona “Drina – Tara” Aleksandar Damnjanović pozdravio je učesnike u ime organizacije SVG, ovogodišnjeg sponzora manifestacije “Drinski kotlić”.

– Izuzetno mi je drago što se ovakva manifestacija održava u Višegradu. Svima, a posebno kuvarima, želim mnogo sreće u spremanju specijaliteta – rekao je Damnjanović.

Nenad Javorac iz Višegrada kaže da prvi put učestvuje u spremanju riblje čorbe.

– Ovdje smo došli da se družimo i uživamo u današnjem danu, a recepte smo ponijeli od naših majki i nadamo se da ćemo napraviti ukusnu i dobru čorbu – dodao je Javorac.

Tročlani žiri odabraće pobjednike za koje su obezbijeđeni pehari i vrijedne robne nagrade.

Za posjetioce manifestacije pripremljen je veliki riblji kotlić, a predviđena je i degustacija ribljih specijaliteta restorana “Lovac iz Bijeljine” i Hotela “Andrićev konak” iz Višegrada.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Višegrad.

(Agencije)