Magazin 02.11.2015.

Počeo Movember, brkovi su opet u modi!

ČITANJE: 2 minute
brke
Brijanjem i skraćivanjem brkova i brade u nedjelju 1. novembra u banjalučkom kafeu Pause ozvaničen je početak Movembra, mjeseca kada muškarci cijelog svijeta puštaju svoje brkove kako bi probudili svijest o bolesti muškaraca, prvenstveno o raku prostate i testisa.

Neformalna grupa građana „Superbrke“ su u kafe Pause organizovali koletivno brijanje i skraćivanje brkova i brada, a akciji su se priključili muzičari, di-džejevi, glumac Mario Lukajić, frontmen benda Alexandria Tibor Tišma, di-džej dvojac Digital Seekers, portparol EXIT festivala u Srpskoj Filip Jakovljević, tv lice RTRS-a Danijel Dakić kao i Igor Kremenović iz humanitarne organizacije „Budimo ljudi“.

Podsjećamo da je završna zabava 30. novembra u kafe Pause kada će se birati i najbolji brkovi, a najbolji će biti nagrađen četvorodnevnom ulaznicom za EXIT festival 2016.!

Pored cilja o podizanju svijesti o zdravlju muškaraca, ove godine „Superbrke“ će tokom cijelog mjeseca prikupljati novčana sredstva u takozvani „brkin fond“, a sav prikupljen novac će biti proslijeđen šestogodišnjem Vuku Majkiću iz Prijedora koji boluje od Glutarne Acidurije tip 1, i jedini je oboljeli u Bosni i Hercegovini. Ovo je veoma rijetka bolest. Vuk je ukočen, i jede hranu koja je veoma skupa, a sa majkom koja je samohrana komunicira očima iako mentalno razumije.

Sredstva za “Brkin fond” prikupljaće se na pet lokacija u Banjaluci: kafe Pause, BL Tattoo studio, studio Eros, objekti lanaca brze hrane Facefood. Inače za sve ljubitelje tetovaža podjećamo da su u prodaji kuponi po simboličnim cijenama za nagradnu igru BL Tattoo, studio gdje se kuponi mogu i kupiti, a u nagradnoj igri možete osvojiti tetovaže u vrijednosti od 200, 150 i 100 KM.

Ove godine Movemberu priključila se i humanitarna organizacija “Budimo ljudi”, a pored lokacija gdje će se moći donirati novčana sredstva,otvoren je žiro račun za one koji nisu u mogućnosti da dođu do navedenih lokacija, više detalja uskoro.

(Banjaluka.net)