Vijesti 12.09.2015.

Počinje izgradnja 10 kuća vrijednosti 400.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
SAMAC

Načelnik opštine Šamac Savo Minić potpisao je danas ugovore o izgradnji kuća sa 10 porodica čiji su stambeni objekti uništeni u prošlogodišnjim poplavama.

Riječ je o porodicama odabranim na javnom pozivu koji je raspisala opština Šamac.

Izgradnju kuća, koje bi trebalo da budu završene za 60 dana, finansiraju UNDP, Fond solidarnosti Republike Srpske i opština Šamac u ukupnom iznosu od 400.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Đuro Ćosić kaže da je ovih 10 korisnika izabrano na javnom pozivu, a u skladu sa pravilima koje je propisao UNDP.

-Ovi korisnici će praktično dobiti ključ u ruke, a pri njihovom izboru u obzir je uziman broj članova domaćinstava- rekao je Ćosić i dodao da su prihvaćeni zahtjevi porodica čiji stambeni objekti nisu mogli da budu sanirani.

On kaže da će do kraja godine biti zbrinuto još 10 porodica, kojima su poplave pričinile veliki štete na stambenim objektima.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić izrazio je nadu da će u ovoj lokalnoj zajednici u narednom periodu biti realizovano još ovakvih projekata.

Bogdanka Voćkić iz Novog Sela zahvalila je što je njena šestočlana porodica izabrana na javnom pozivu, s obzirom da joj je kuća u potpunosti uništena u prošlogodišnjoj poplavi.

-Poplava je potpuno uništila moju kuću koja je građena još 1956. godine. Voda je u objektu bila tri dana- rekla je ona i dodala da će nova kuća za njenu porodicu značiti novi život.

(Agencije)