Magazin 10.11.2016.

Počinje jesenji sajam, 130 izlagača sa oko 300 učesnika

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci će danas biti otvoren sajam lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije “Јesenji sajam 2016”, koji će okupiti 130 izlagača, sa oko 300 učesnika.

Direktor Banjalučkog velesajma Dragoljub Bojanić rekao je da su ovim sajmom objedinjene tri srodne sajamske manifestacije u jednu.

“Ove godine, osim što imamo veći broj izlagača nego prošle, obilježavamo i 20 godina postojanja i rada Sajma, te očekujemo posjetioce u velikom broju”, rekao je Bojanić.

On je dodao da je održavanje Sajma podržalo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Privredna komore Srpske i područna privredna komora Banjaluka, te Sportsko ribolovno društvo Banjaluka.

Predsjednik Privredne komore Banjaluka Goran Račić istakao je da je “Јesenji sajam” prilika za promociju privrednih aktivnosti Republike Srpske i predstavljanje njenih potencijala.

“S ciljem promocije onoga što Republika Srpska može da ponudi tržištu drugih zemalja, u okviru ovih sajamskih aktivnosti pozvali smo područne partnerske privredne komore Srbije, te će prisustvovati područne komore Beograda, Zaječara, Zrenjanina i Valjeva”, rekao je Račić.

On je dodao da će u okviru Sajma biti organizovani i privredni susreti, koji će biti prilika da domaći privrednici predstave svoje proizvode trgovinskim lancima u Srbiji.

“Ovom prilikom pozvali smo vlasnike trgovinskog lanca DTL iz Srbije, koji će posjetiti nekoliko naših proizvođača koji žele svoje proizvode da plasiraju na tržište Srbije”, naveo je Račić.

Napomenuvši da su domaći proizvođači koji su svoje proizvode već plasirali na tržište u Srbiji, naišli na veliku zainteresovanost potrošača, Račić je rekao da je cilj ovih aktivnosti još više poboljšati plasman domaćih proizvoda u Srbiji.

Cijena ulaznice za “Јesenji sajam”, koji će biti otvoren u 11.00 časova i trajaće do 13. novembra, biće jedna KM, a za organizovane posjete učenika i studenata ulaz je besplatan.