Vijesti 07.11.2015.

PODACI IZ CRNE KUTIJE: Eksplozija u avionu poslije 24 minuta leta

ČITANJE: 1 minuta
Crna kutija
Uzrok nesreće ruskog aviona koji se srušio u Egiptu nije bio slučajan,već je 24 minuta poslie poletanja u letjelici došlo do eksplozije, saopštili su evropski istražitelji, koji su pregledali dvije crne kutije iz tog aviona.

Kako je juče naveo Si-En-En (CNN), pozivajući se na Frans 2, istražitelji su saopštili da su, na osnovu snimka razgovora iz kokpita i druge crne kutije koja bilježi podatke o letu, ustanovili da eksplozija nije bila nesrećan slučaj, kao i da u početnoj fazi leta nije bilo znakova mehaničkog kvara.

Tokom prva 24 minuta sve je bilo u redu, a onda je u djeliću sekunde nastao prekid, nije bilo razgovora u kokpitu, što je istražitelje uvjerilo da se u avionu nalazila bomba, objavio je kanal Frans 2.

Ruski predsednik Vladimir Putin saglasio se ranije sa preporukom Federalne službe bezbednosti da se obustavi vazdušni saobraćaj sa Egiptom dok se ne razjasne uzroci pada aviona.

Ruski predsednik je, takodje, naložio da se uspostavi saradnja sa Egiptom radi osiguranja bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

(Blic)