Biznis 24.10.2022.

PODRŠKA PRIVREDNICIMA: Predstavljena digitalna platforma “Info biz”

ČITANJE: 2 minute

Privredna komora Republike Srpske predstavila je jedinstvenu digitalnu platformu “Info biz”, koja će pružiti dodatnu podršku domaćim privrednicima kroz pravovremene informacije o značajnim propisima, prilikama za edukacije, dobijanje grantova, ali i mogućnostima povezivanja sa potencijalnim partnerima.

U prvim danima korištenja, platforma je dobila pozitivne reakcije mnogobrojnih privrednika i kompanija, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Sekretar Privredne komore Dragana Kokot rekla je da će se ovaj kanal komunikacije dodatno nadograđivati u narednom periodu i biti na raspolaganju korisnicima.

– Interakcija sa privrednicima je najznačajniji segment ove jedinstvene platforme, te će upravo korisnici i posjetioci veb-stranice biti u prilici da daju svoje mišljenje i utiču na određene izmjene regulativa. Takođe, mogu da predlože izmjenu propisa na snazi s ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja i rasterećenja privrede Republike Srpske – naglasila je Kokot.

U saopštenju se navodi da je važan segment “Info biz” digitalne platforme i edukacija, kao i da je u okviru prve faze prezentovanja projekta obrađeno nekoliko tema izrade planova kontinuiteta poslovanja i digitalizacije procesa proizvodnje i primjene digitalnih tehnologija.

Privredna komora Republike Srpske pokrenula je i novi kanal digitalne komunikacije sa privrednicima putem “vajber” zajednice.

Јedinstvena digitalna platforma “Info biz” realizovana je u okviru projekta “Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u uslovima uzrokovanim kovidom 19 – Help desk”, koji sprovodi Privredna komora Republike Srpske, a sufinansira EU kroz širi program “EU for biznis rikaveri”.

Projekat ima za cilj da unaprijedi znanje i kapacitete malih i srednjih preduzeća kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je kovid 19.

Sve informacije su dostupne na internet stranici /infobiz.komorars.ba/, dodaje se u saopštenju.

(N.S)