Magazin 12.04.2016.

Podržite ih: Trojica banjalučkih studenata u životnoj avanturi

ČITANJE: 2 minute
novica
Između hiljada prijava iz cijelog svijeta, odabrano je 165 timova koji će učestvovati u takmičenju Red Bull Can You Make It?.

Timovi su odabrani između 3.000 aplikacija zahvaljujući svom odvažnom duhu, uvjerljivom šarmu i ljubavi prema avanturama, a među njima se našao i tim Stone Age, koji će predstavljati BiH, a koji čine Novica Laketić, Ognjen Cvijanović i Vukašin Latinović.

Vezana vijest: Banjalučanin na putu oko svijeta ni za kakve novce

Oni su juče krenuli u Edinburg, odakle danas počinju putovanje kroz Veliku Britaniju da bi na kraju stigli do cilja u Parizu koristeći limenke Red Bulla kao jedino sredstvo plaćanja (prevoz, hrana, spavanje).

Najbolji trenuci iz njihove sedmodnevne avanture moći će se pratiti na Red Bull TV od 12 do 19. aprila, a takođe, objavljivaće fotografije na društvenoj mreži Fejsbuk pod heštegom #‎canyoumakeit16.

Svi članovi pobjedničkog tima biće nagrađeni ultimativnom evropskom ljetnom avanturom, koju osigurava Contiki.

Tri člana pobjedničkog tima biće pozvani da ovog ljeta budu Contikijevi ambasadori i uživaju u putovanjima širom Evrope, uz osiguran smještaj i prevoz.

 

Podsjećanja radi, Red Bull Can You Make It? izaziva tročlane timove studenata da krenu na avanturu života. U 2016. godini, ukupno će 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imati svega jednu sedmicu (12-19. april) da proputuju više od 1.000 kilometara širom Evrope od jedne od pet startnih tačaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu. Dnevni program na Red Bull TV pratiće njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri faktora: Izazovi na kontrolnim punktovima, pratioci na socijalnim mrežama i obavljanje zadataka sa ‘Listeavantura’.

Kako je broj pratioca jedan od načina ocjenjivanja, upravo i vi možete biti podrška ovim mladićima u njihovoj avanturi života. Pratite, lajkujte i šerujte objave na njihovim Fejsbuk profilima:

Novica Laketić

Vukašin Latinović

Ognjen Cvijanović

(Banjaluka.net)