Magazin 03.11.2015.

Pogledajte: Ovo je Dragana, naša Monika Beluči

ČITANJE: 2 minute
dragana_miskin
Kada neko sa dvadeset godina dobije šansu da bude dubler slavne glumice Monike Beluči, onda sa pravom može da se kaže da je pravi srećnik. Ovo se upravo dogodilo Bilećanki Dragani Miskin, koja je postala dublerka jedne od najljepših žena svijeta, a koja glumi u filmu Emira Kusturice “Na mliječnom putu”.

Dragana priča za “Novosti” da sve se desilo – slučajno. Nije ni sanjala da može biti dublerka ljepotici kakva je Monika Beluči.

– Početkom juna meseca otišla sam kao vođa statista na snimanje filma u Trebinju. U jednom trenutku pored mene je sjela Monika. Odjednom su svi okupljeni statisti počeli da pričaju kako ličim na Moniku. Neki koji su ranije došli i nisu vidjeli Moniku čak su mislili da sam ja Monika i tražili su da se slikaju sa mnom! Tako sam dobila ulogu dublerke – priča Dragana.

Za “Novosti” otkriva da je radila na sceni “kidnapovanja” Monike. Stavljaju je u vreću, pa je prebacuju u kombi. Pored toga, mijenjala je divu i u nekim manjim kadrovima gde se šeta i prolazi kroz hodnik.

“Bila sam i još sam srećna, verujem u svoj talenat i još više sam zavolela glumu.”

Što se tiče Monike, mlada Bilećanka kaže da ju je oduševila pojavom, ljepotom i ponašanjem.

– Monika je diva u pravom smislu te reči. Pristupačna, predivna, elokventna, prirodna ljepota, dama u svakom smislu. Zanimljivo je da smo se upoznali na setu tako što mi je stala na nogu. Tada još nisam bila u priči za dublerku. Onda je tražila od Kusturice da mi se izvini na srpskom jeziku. Zamolila je šminkerku i da nas uslika – priča Dragana.

Često je, kako kaže, pitaju da li joj imponuje što je dublerka Monike Beluči.

– Kako da mi ne imponuje što sam dublerka takve ljepotice, pa čak i ako je starija od mene trideset godina – uz osmjeh priča Dragana.

Pored Monike oduševio je i reditelj Emir Kusturica.

– Emir se ponaša na snimanju kao da nam je svima najbolji drug. Pričala sam sa njim o amaterskom pozorištu iz Bileće, gdje glumim. Dao mi je odlične savjete, a želja mi je i da upišem Akademiju umjetnosti koju planira da otvori – ispričala je Dragana.

Inače Dragana je nedavno upisala Puškinov institut u Trebinju. Član je amaterskog pozorišta “Osvit” iz Bileće, gde je imala već nekoliko zapaženih uloga.

– Nakon što sam bila dubler Monike, u kući mi se otac stalno šali kako mu je Monika Beluči starija ćerka – uz osmjeh je ispričala Dragana.

(Večernje novosti)