Magazin 26.09.2020.

Pogledajte snimak pada ukrajinskog aviona (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na Fejsbuku snimak pada aviona An-26 u Harkovskoj oblasti.

Na snimcima nadzornih kamera se vide posljednje sekunde leta aviona, a zatim i eksplozija koja je uslijedila, prenose “Novosti”.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se sinoć u blizini grada Čugujev tokom trenažnog leta.  U letjelici je bilo 27 ljudi. Nažalost, 25 ljudi je poginulo na licu mjesta, dok su dva kadeta uspjela da iskoče iz aviona, ali je jedan od njih kasnije preminuo u bolnici.

Istražitelji su pokrenuli istragu zbog pada aviona, a razmatra se nekoliko uzroka ove katastrofe: greška posade, tehnički kvar, problemi sa održavanjem aviona i nepravilno izvršavanje dužnosti od strane odgovornih za kontrolu leta.

Видеокамера, установленная на одном из высотных зданий в городе Чугуеве засняла последние секунды трагически оборвавшегося полёта АН -26 Вооруженных сил Украины. Это видео должно помочь следователям и экспертам установить – что же произошло после того, что командир корабля сообщил об отказе левого двигателя и приготовился к посадке на правом.Вечная память трагически погибшим Защитникам Украины !

Gepostet von Антон Геращенко am Samstag, 26. September 2020

(A.M/banjaluka.net)