Biznis 07.09.2015.

Pojačajte signal telefona uz ove trikove i više nikad vam neće pući veza

ČITANJE: 2 minute
mobilni

Da li ste primjetili da vam signal na telefonu redovno umire i to bez nekog konkretnog razloga? Za to ipak postoji razlog, iako vam ga sam telefon neće otkriti, ali ovaj Jutjub video definitivno hoće i pomoćiće vam da poboljšate prijem na telefonu.

Prva stvar koju morate da uradite jeste da otkrijete koliko vam je jak signal na telefonu. Možda mislite da to možete postići gledanjem crtica na displeju telefona, ali nemojte da vas one prevare – one znače različite stvari na različitim uređajima. Drugim riječima, signal sa dvije crtice na Samsung telefonu jednak je signalu od tri crtice na Ajfonu.

Trenutno ne postoje standardi koji bi nam rekli šta te crtice zapravo znače.

Umjesto toga, okrenite *3001#12345# – to će vaš smartfon staviti u mod testiranja polja i daće vam tačnu jačinu signala. Ako koristite Android, ovo možete saznati i otvaranjem podešavanja i odlaskom na Network meni.

Ako je signal -100 dBm, ili niži, onda se nalazite u mrtvoj zoni. Trebalo bi da telefon nosite po kući kako biste vidjeli gdje imate najjači signal. Ako možete da nađete mjesto gdje je signal -70 dBm ili bolji, to bi trebalo da bude vaša lokacija za telefoniranje.

Još jedan način da poboljšate prijem jeste da upalite Airplane Mode na tri sekunde i potom ga ugasite. Ovo će restartovati signal i telefon će se možda povezati sa bližim tornjem koji će vam dati bolji signal.

U slučaju da imate loš signal dok vozite, najbolje rješenje jeste da spustite prozore, s obzirom na to da se u suprotnom automobil ponaša kao velika metalna kutija koja slabo propušta signal.

Ovo su samo neki od trikova koje možete vidjeti u ovom videu:

(BGR.com)