Magazin 10.02.2016.

Pokrenuta televizija koja emituje i promoviše isključivo sevdalinku

ČITANJE: 1 minuta
sevdah tv
Prije desetak dana, u Bosni i Hercegovini je pokrenuta prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke, Sevdah TV.

Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše i popularizuje bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.

Muzički miks na ovoj televiziji kreiraju muzički urednici sa preko 20. godina iskustva na domaćim radiostanicama.

Pažljivo biraju sevdalinke u izvedbi legendi sevdaha, novih sevdahlija ali i izvođača kojima sevdah nije primarni pravac.

Sevdah TV se već nalazi u programskoj šemi pojedinih kablovskih i IPTV operatera na teritoriju Bosne i Hercegovne, Hrvatske i Srbije. Ukoliko još nemate dostupan Sevdah TV, potrebno je da kontaktirate vašeg kablovskog ili IPTV operatera koji će sigurno prepoznati važnost ovog televizijskog projekta za očuvanje bosanskohercegovačke muzičke kulture i tradicije i ubaciti Sevdah TV u programsku šemu.

-Naš cilj je da promovišemo sevdah te da osiguramo bolju i sigurniju budućnost naše narodne pjesme. Promovišemo stare sedvalinke i nove izvođače i ulažemo napore da snimimo što više sevdalinki. U prvoj fazi želimo da završimo distribuciju u cijelom regionu a nakon toga planiramo da se posvetimo očuvanje sevdalinke kroz promociju novih izvođača- kaže Alem Lolić, generalni direktor TNT Group-a.

Inače, iz ove grupacije najavljuju besplatno snimanje i promociju svih izvođača sevdalinki koji ih kontaktiraju te specijalna video izdanja koja će se distribuirati u cijeloj regiji.

(Klix)