Vijesti 26.09.2015.

Pokret pozitivna Srpska: Kusturicu za gradonačelnika Trebinja!

ČITANJE: 2 minute
Pozitivna Srpska

Gradski odbor udruženja građana “Pokret pozitivna Srpska” Trebinje želi da na mjestu gradonačelnika vidi režisera Emira Kusturicu i podržava sve dobronamjerne ljude koji ovaj grad izgrađuju, rekao je danas predsjednik predsjednik ovog udruženja u Trebinju Milan Tomanović.

On je istakao da trebinjski odbor želi za grad sve što je progresivno, pa tako i Kusturicu za prvog čovjeka.

– Naravno da bi u našem gradu željeli čovjeka koji režira kao Felini, svira bas kao Miša Blam, koji piše kao Tomas Man, a gradi kao Gaudi – rekao je Tomanović i dodao da je na Kusturici da odluči da li želi da prihvati mjesto gradonačelnika.

Tomanović je istakao da “Pokret pozitivna Srpska” Trebinje podržava sve privrednike i one koji žele da ulažu u Trebinje, “da od njega prave Monako”, navodeći kao primjer predsjednika koncerna “Svislajon Takovo” Rodoljuba Draškovića.

Glumac Branislav Lečić, koji je u svojstvu gosta i podrške “Pokretu pozitivna Srpska” u Trebinju prisustvovao konferenciji za novinare, ocijenio je veoma dobrom ideju da Kusturica bude gradonačelnik Trebinja, jer bi se “ovakvim izborom na Trebinje gledalo potpuno drugačije”.

– Ideja je dobra, jer izlazi van okvira rutine političkog ponašanja koja se svela na to da su političari isključivo ljudi koji gledaju svoje lične ambicije ili pripadaju nekoj političkoj partiji i naravno štite interese te partije – smatra Lečić.

Ističući da se ideja “Pozitivne Srpske” ne može drugačije ostvariti nego “poremećajem ustaljenih formi i rutina života”, Lečić je rekao da “jedan mali narod mora da ima politiku koja misli o svima i gleda sav pozitivan potencijal jedne sredina”.

– Ako se izađe iz okvira rutinskog političkog ponašanja i izabre Kusturica za gradonačelnika, siguran sam da će potpuno drugačije da se gleda na ovaj grad. Sama činjenica da ima širok krug prijatelja i poznanika koji su iz različitih sfera života, mogu da naprave dobar ambijent, a to odmah donosi novac – rekao je Lečić i podsjetio da su mnogi gradovi u kojima su se snimali filmovi postali turističke destinacije.

(Agencije)