Politika 17.04.2016.

Pokret za Banjaluku: Vojislav Erceg kandidat za gradonačelnika

ČITANJE: 1 minuta
vojislav erceg
Vojislav Erceg, predsjednik Pokreta za Banjaluku, biće kandidat za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima, u ime ovog pokreta, koji objedinjuje 10 udruženja i sedam nevladinih organizacija.

Njihova kandidatkinja za odbornika u Skupštini grada iz reda nacionalnih manjina biće Marija Subašić, dok će nosilac liste biti Iva Đukić. Potvrđeno je ovo juče u ovom Pokretu, koji je ranije djelovao kao udruženje građana, a, kako ističu, njegovo rukovodstvo nikada nije bilo politički aktivno.

Kako govore, njihovo djelovanje baziraće se isključivo na Banjaluku, a fokus će biti prvenstveno budžet grada, koji je ogledalo sadašnje politike.

“Zalagaćemo se za transparentnije trošenje budžetske kase i bazirati se na interakciju sa građanima, koji bi trebalio više da budu uključeni u sve javne rasprave. Sada veliki dio novca, umjesto za infrastrukturu i investicije, ide za plate zaposlenima u gradskoj administraciji, a uz to je otvoren konkurs za još 41 radno mjesto”, kazala je Iva Đukić.

Erceg ističe da su građani već donekle svjesni činjenice da se moraju unositi promjene u društvo i sami su počeli da se udružuju formirajući razne pokrete.

(Nezavisne novine)