Magazin 14.09.2015.

Policija SAD-a optužena za rasizam: Smjestili ženu u ludnicu, jer joj nisu vjerovali da je vlasnik BMW-a

ČITANJE: 2 minute
RASIZAM

Njujorški policajci uhapsili su 32-godišnju crnkinju i zatim je proslijedili u instituciju za liječenje mentalnih bolesti, jer nisu povjerovali da je vlasnik “BMV-a”?!

Kamila Brok, po zanimanju bankar, odlučila je da tuži državu, jer je na silu odvedena u instituciju u kojoj se liječe mentalni bolesnici, da bi joj nakon svega ispostavili račun od 13.000 dolara!?

Policija je prišla Brokovoj u Harlemu dok je u kolima čekala na semaforu. Pitali su je “zašto ne drži ruke na volanu”. Pošto nisu bili zadovoljni odgovorom zatražili su da izađe iz kola.

Ispratili su je u pritvor, a zatim transportovali u drugu policijsku stanicu u kojoj je ostala nekoliko sati, nakon čega je puštena.

Rečeno joj je da svoj automobil može preuzeti sljedećeg dana.

Kada je došla po “BMV-a”, policija joj nije vjerovala da je ona pravi vlasnik automobila.

– Imam osjećaj da su me od trenutka kad sam rekla da sam vlasnick “BMV-a” gledali kao lažova. Stavili su mi lisice i rekli da “jedino na taj način mogu doći do svog vozila” – navodi Kamila.

Brokova je odvedena u psihijatrijsko odjeljenje u Harlemu, gdje su je prisilili da uzme jake sedative.

– Čvrsto su me držali dok mi je ljekar davao injekciju. Držali su me na ležaju i skinuli mi odjeću, čak i donji veš- rekla je Kamila za “Dejli mejl”.

Njen advokat navodi da je provela osam dana u bolnici, a osoblje je cijelo vrijeme prisiljavalo da prizna kako “BMV” nije njen?!

Naročito su ismijavali njene tvrdnje da je bankar i da je predsjednik Barak Obama prati na Tviteru.

Međutim, sve njene tvrdnje na kraju su se pokazale kao tače.

– Da je neka bijela žena pokušala da dobije svoj “BMV” nazad  da li bi i ona bila ovako tretirana? Da li bi i nju ispitivali i da li bi postala žrtva sarkastičnih komentara? Rasizam je ovdje odigrao najveću ulogu- navodi advokat Brokove.

(Agencije)