Vijesti 27.09.2015.

Policija u Brčkom pronašla ilegalne migrante u kamionu

ČITANJE: 1 minuta
Migranti u kamionu

Policija u Brčkom pronašla je prilikom kontrole kamiona makedonskih registracija trojicu migranta, državljana Avganistana, koji su ilegalno ušli u BiH, rekao je portparol policije distrikta Halid Emkić.

Emkić je rekao da su migranti, koje je prevozio makedonski državljanin, pronađeni sinoć na putu Bijeljina – Brčko u naselju Sandići.

– Otkriveni su u tovarnom dijelu vozila, a utvrđeno je da je riječ o državljanima Avganistana. O svemu je upoznato Tužilaštvo BiH i Služba za poslove sa strancima – rekao je Emkić novinarima.

On je dodao da su trojica migranata nakon identifikacije prevezena u Opštu bolnicu Brčko, gdje im je ukazana neophodna medicinska pomoć, dok je vozač priveden u policiju na kriminalističku obradu.

– Tokom noći sva četvorica su predata Službi za poslove sa strancima BiH-  potvrdio je Emkić.

Šef Odjeljenja Vlade distrikta za bezbjednost Uroš Vojnović ocijenio je ilegalni ulazak trojice Avganistanaca kao izolovan slučaj.

Prema njegovim riječima, Vlada je u stalnom kontaktu s nadležnim organima BiH u vezi s migrantskom krizom, mada trenutne procjene isključuju mogućnost skretanja na rute kroz BiH.

(Agencije)