Biznis 07.11.2020.

PONUDA: Miroslav Mišković želi da kupi Sava centar za 17,5 miliona evra

ČITANJE: 1 minuta

Delta Holding je predao ponudu za kupovinu Sava Centra, na javnom tenderu koji je objavio Grad Beograd.

Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cijenu od 17,5 miliona eura i obavezna ulaganja od 50 miliona eura, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema procjeni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona eura, prenosi indikator.ba.

– Cijena koju je tenderom predvidio Grad Beograd izuzetno je visoka i vjerujemo da je to razlog što se tokom cijelog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije, kaže Živorad Vasić, viši potpredsjednik Delta Holdinga, saopšteno je iz kompanije.

Kako je dodao, smatraju da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije i da Delta jeste među njima: “zbog velikog iskustva u sličnim projektima, zbog snage kompanije i zbog mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom”.

Ukoliko na tenderu dobije priliku za to, Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković,  planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji. Investicija predviđa zamjenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grijanje, uvođenje kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namjene.

(SB/Banjaluka.net)