Poreska uprava: Omogućene elektronske usluge i građanima

poreska uprava
poreska uprava
Poreska uprava Republike Srpske omogućila je pravnim licima korištenje određenih elektronskih usluga, a od danas je aktivirala i drugu fazu na portalu za e-usluge, kojom poreskim obveznicima – građanima omogućava pregled podataka iz više registara.

Za poreske obveznike – građane omogućen je pregled poreske kartice, pri čemu prijavljeni korisnik sistema ima mogućnost da pregleda svoje obaveze i uplate iz informacionog sistema Poreske uprave Republike Srpske.

– Omogućen je i pregled obaveza iz registra nepokretnosti, pri čemu prijavljeni korisnik ima mogućnost da pregleda svoje račune poreza na nepokretnosti koje je prethodno prijavio, ali i pregleda svoje neizmirene obaveza po osnovu poreza na nepokretnosti- saopšteno je iz Poreske uprave.

Kroz e-uslugu građani mogu pregledati građanske kartice, odnosno prijavljeni korisnik sistema može pregledati prijavljene poreske obaveze koje je njegov poslodavac poslao Poreskoj upravi Republike Srpske u mjesečnim prijavama poreza, te provjeriti da li je poslodavac prijavio i uplatio obaveze za penzijsko – invalidsko osiguranje na godišnjem nivou.

– Prijavljeni korisnik sistema ima mogućnost da pregleda podatke o svim svojim prethodnim i trenutnim radnim angažovanjima- navodi se u saopštenju.

Poreska uprava uvela je i mogućnost pregleda prijavljenih radnika u Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa.

Da bi se aktivirale e‐usluge potrebno je koristiti link https://eusluge.poreskaupravars.org, kliknuti na aktiviranje usluga, preuzeti formular sa tačnim podacima, predati formular u nadležnu jedinicu Poreske uprave Republike Srpske, te preuzeti pristupne podatke od šalterskog radnika.

(Agencije)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.