Vijesti 18.02.2016.

Porodica sa 20 blizanaca

ČITANJE: 1 minuta
blizanci
SRBAC – Prema podacima Centra za socijalni rad Srbac samo prošle godine na području srbačke opštine rođeno je pet blizanačkih parova, a od 2009. do 2014. godine još 15 ili ukupno 40 blizanaca.

Posebno zanimljiva situacija je u porodici 56.-godišnje Gordane Šaule, rođene Tatić.

Ona je poslije ćerke Marjane Maše (36) dobila blizance Mladena i Mrđana koji sada imaju po 31 godinu. Ali to je samo dio zanimljivog niza.

Gordana kaže da se silno obradovala kada je njena ćerka Marjana sa mužem Dariom dobila blizanke Anju i Svenju, koje sada imaju po 2,5 godine i predstavljaju radost u kući.

Jedan od blizanaca, Mladen, sa suprugom Sanjom ima trogodišnju ćerkicu Katarinu dok njegov brat Mrđan još traga za svojom izabranicom.

Gordana kaže da je genetika čudo i nabraja ko sve u njenoj široj porodici ima blizance.

– Moj otac Ljubo i majka Mlađa Tatić odgojili su šestoro dece, dok je četvoro umrlo, od čega su dvoje bili blizanci. Pored mene, moj brat Brane ima bliazanke Bojanu i Nevenu i još jednu ćerku Jelenu. Očeva majka Gospava i mamin ujak Damjan takođe su imali blizance – kaže Gordana.

I to nije sve, priča naša sagovornica i dodaje da njena snaha Sanja ima dva brata blizanca, a njen zet Dario ima dva sestre blizanke.

– Blizanci se najčešće okupljaju kada je nekom od njih rođendan. To je prava radost i veselje, a meni je tada puno srce i ujedno vrijeme kada se opustim i zaboravim na teške trenutke koje sam imala prilikom podizanja troje dece – kaže Gordana, majka velikih blizanaca i baka malih blizanaki.

(Novosti.rs)