Porodice sa više djece su srećnije!

Porodica

Porodica

Nasuprot uvriježenom mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko djece, familije sa četvoro i više djece su zapravo najzadovoljnije.

Više je bolje, bar u slučaju porodice. Ljudi koji imaju četvoro i više mališana zadovoljniji su životom od roditelja koji su se odlučili za samo jedno dijete. Ovaj, na prvi pogled, iznenađujući zaključak donijet je na osnovu petogodišnje studije Univerziteta u Oklandu.

U istraživanju je učestvovalo na stotine ljudi, među kojima su samohrane majke i očevi, porodice sa jednim, ali i više od četvoro djece, istopolni roditelji. Naučnici su mjerili zadovoljstvo ispitanika životom, stepen samopouzdanja i nivo socijalne podrške koju dobijaju od bliskog okruženja.

Nasuprot uvriježenom mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko djece, familije sa četvoro i više djece su zapravo najzadovoljnije. Kako su istakli, rijetko im je dosadno, bližnji im pomažu, a potomstvo je za svaku pohvalu. Za razliku od razmaženih jedinaca, djeca u velikim porodicama se uče odgovornosti od najmlađih dana, a starija pomažu roditeljima u brizi o mlađim.

Istraživanje je pokazalo i da su homoseksualci takođe zadovoljni svojom roditeljskom ulogom, dok su najmanje srećni samohrani očevi. Muškarci su najčešće okrivljeni za raspad porodice čak i kad objektivno nisu odgovorni.

(Novosti)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za