Magazin 30.09.2015.

Porše odgovorio na tužbu kćerke Pola Vokera

ČITANJE: 1 minuta
paul-walker-fast-and-furious
Njemački proizvođač sportskih automobila Porše odgovorio je na tužbu kćerke Pola Vokera, koja smatra da je za smrt njenog oca kriva greška u dizajnu automobila.

Šesnaestogodišnja Midou, čiji je otac poginuo 2013. godine, u tužbi je navela da je Carrera GT, u kojoj je glumac nastradao, imala greške u dizajnu koje su doprinijele prijevremenoj smrti njenog oca. U tužbi se navodi kako uzrok smrti zvijezde popularnog serijala “Brzi i žestoki” nije bio udar u drvo, nego je živ izgorio u vozilu.

S druge strane, iz Poršea odbijaju ove navode tvrdeći kako je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine.

“Kao što smo i ranije isticali, veoma smo tužni kad god se neko povrijedi u jednom od naših modela, ali i dalje vjerujemo u policijske izvještaje prema kojima je do tragične nesreće došlo usljed nesavjesne vožnje i neprilagođene brzine”, izjavili su iz rukovodstva njemačkog proizvođača automobila.

Iz Poršea su još dodali da su svjesni kroz šta prolazi pokojnikova porodica, ali da su uvjereni da će tužba njegove kćerke biti odbačena.

Pol Voker poginuo je 30. novembra 2013. godine u mjestu Santa Klarita u Kaliforniji. Njegove kćerka Midou u njegovu čast pokrenula je humanitarnu organizaciju koja nosi njegovo ime.

(Klix.ba)