Magazin 25.11.2021.

POSJETA BEOGRADU: Dogovorena saradnja Muzeja Srpske i Narodnog muzeja Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Muzeja Republike Srpske Davor Strika boravio je u službenoj posjeti Beogradu gdje je u ime Muzeja Republike Srpske potpisao Memorandum o saradnji sa direktoricom Narodnog muzeja Srbije Bojanom Borić Brešković i direktorom Istorijskog instituta Srbije Aleksandrom Rastovićem.

Tom prilikom razgovarao je i sa ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Brankom Ružićem o daljim mogućnostima saradnje institucija kulture Srpske i Srbije, prenosi Srpskainfo.

– Saradnje Srpske i Srbije u svim sferama je trajno opredjeljenje građana naših zemalja i zbog toga smo se danas sastali u Beogradu, kako bismo dodatno unaprijedili odnose i razvojne šanse i u oblasti muzejske djelatnosti. Srbija je uzor u svim segmentima, mi smo zagledani u nju i uvijek u posjetama Beogradu možemo nešto novo naučiti. Želim i ovim putem da se zahvalim našim kolegama na razmjeni iskustava i znanja – istakao je Strika.

– Želimo da radimo sa Srpskom na svim poljima, te da svakodnevno unapređujemo naše tradicionalno dobre bratske odnose. Razvoj Srpske, ali i Muzeja Republike Srpske, kao centralne institucije kulture je naše trajno opredjeljenje – poruka je predstavnika institucija Srbije.

(SB)

Oznake: Muzej RS