Vijesti 07.10.2015.

Posjeta djece iz vrtića “Pčelica” gradonačelniku Banjaluke

ČITANJE: 2 minute
vrtici
Mališani iz banjalučkih vrtića bili su danas gosti gradonačelnika Slobodana Gavranovića. Ovaj put, kod gradonačelnika su došla djeca iz vrtića „Pčelica“ sa svojim vaspitačima i rukovodstvom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Susret sa najmlađim Banjolučanima upriličen je povodom „Nedjelje djeteta“, a kako gradonačelnik kaže „djeci je to događaj, odraslima ugodan trenutak, a sve u cilju promocije prava djeteta i naše obaveze da o ovim mladim ljudima vodimo računa“.

-Kada je riječ o predškolskoj djeci, naše obaveze su da dalje gradimo vrtiće, da stvorimo uslove da se smanje liste čekanja na smještaj u vrtiće – kazao je novinarima gradonačelnik Gavranović.

On je za narednu godinu najavio izgradnju novih kapaciteta, istakavši da su ove godine opremljena dva ranije pripremljena prostora za vrtiće, u kojima je obezbijeđen smještaj za 100 djece.

-Sa brojnim pitanjima, najmlađi nas ponekad i iznenade. Očigledno je da njihovi vaspitači dobro rade sa njima, jer tu djecu osposobljavaju i da razmišljaju i da imaju percepciju života na svoj način, na šta ukazuju i pitanja koja su mi danas upitili – kazao je gradonačelnik.

Tokom današnjeg prijema djeca su pjevala i recitovala. Imali su i pitanja za gradonačelnika, a neka od njih su: da li će u Banjaluku doći Novak Đoković, da li će biti novih vrtića, hoće li gradonačelnik posjetiti njihov vrtić, itd.

Obradovali su se gradonačelnikovim potvrdnim odgovorima, a mnogo radosti kod mališana izazvao je Kodi iz „Konzuma“ koji im je donio slatkiše da ih podijele sa drugarima iz vrtića.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Nataša Radulović zahvalila je gradonačelniku na izdvojenom vremenu za prijem, istakavši da su djeca prezadovoljna posjetom.

Najavila je da će od narednog mjeseca u funkciji biti vrtić „Srna“ u naselju Starčevica, koji će moći da primi 50 mališana. Govoreći o „Nedjelji djeteta“ Radulović je kazala da se u svim banjolučkim vrtićima obilježava prigodnim programima.

-Uz recitacije, pjesme i sportske aktivnosti, unazad nekoliko godina pravimo predmete od gline, i od ove godine od gipsa, koje djeca prodaju na Trgu Krajine. Sakupljen novac dajemo u humanitarne svrhe – zaključila je Radulović.