Poslije žalbi OC “Jahorina” počeli radovi na rekonstrukciji puta

Samo četiri dana od kako su se u Olimpijskom centru “Jahorina” požalili na direktora Puteva Republike Srpske i hitne urgencije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, na Jasik su stigle mašine.

Počela je rekonstrukcija i rehabilitacija četiri kilometra puta od Lukavice, prema Jahorini. Da su mašine na terenu lično je došao da se uvjeri predsjednik Vlade. Radovan Višković očekuje da će radovi biti okončani i prije roka.

“Ovo je kako smo i sami mogli da vidimo usko grlo povezivanja Sarajeva i Istočnog Sarajeva prema Jahorini i to treba da se riješi, Vlada je obezbjedila novac, završen je tender, izabrani su izvođači, nadzor. Rok jeste 180 dana, ali danas smo se dogovorili sa izvođačem, ovaj put mora biti završen prije zimske sezone i on će biti završen”, istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Od hroničnog gubitaša, Olimpijski centar je za samo dvije godine postao javno preduzeće sa milionskim dobicima i rekordnom posjetom. Sve to mora da prati i dobra putna infrastruktura, kažu u Vladi. To su danas shvatili i u Putevima Republike Srpske, pa će kažu pored rehabilitacije postojećeg puta, raditi i na proširenju.

“Tri miliona i 250 hiljada maraka, ukupna dužina 3,9 kilometara, tu imamo i jedan most u dužini od 35 metara, uradićemo komplet rekonstrukciju i rehabilitaciju i na taj način spojiti kompletnu dionicu Lukavica – Trianga”, rekao je Nenad Nešić, v.d. direktora “Putevi Republike Srpske”.

Jahorina je ovih dana veliko gradilište. Trenutno se gradi 50 hiljada kvadrata, a u planu je još 70. Za Pale, to je više nego dobra građevinska sezona, pa se načelnik opštine nada još većoj posjećenosti.

“I nakon završetka infrastrukturnih projekata na Jahorini, počev od osnježavanja, gondole, ovo je nešto što će otvoriti čitavu Jahorinu kada je u pitanju komunikacija”, naglasio je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Vlada Republike Srpske obezbjediće novac i za rehabilitaciju i rekonstrukciju postojeće trase od Triange do Jahorine. Uz pomoć Vlade radiće se i na obnovi puta u Istočnom Novom Sarajevu, na relaciji Vraca – Miljevići, vrijednost 400 hiljada maraka. I Istočni Stari Grad dobiće novi put od Miljevića, prema Jasiku. Opština će izdvojiti 450 hiljada maraka, a premijer Višković obećao je da će i Vlada obezbijediti isti iznos.

(atv)

Srđan Kočić novi košarkaš Igokee

Srđan Kočić novi je košarkaš Igokee. Kočić, rodom iz Nove Topole je zaobilaznim putem došao do Aleksandrovca koji je udaljanen samo par kilometara. Najprije je iz ekipa Top Basket prešao u Sparse iz kojih je otišao u Podgoricu gdje je potpisao petogodišnji ugovor sa ekipom Budućnosti. Nije uspio da se nametne u prvom timu te

ČEKAJU DJEČJU GRAJU Kako izgleda dograđeni prostor najbrojnije škole u Srpskoj

Klupe, stolice i table za 16 odjeljenja su tu, glavno što još nedostaje novoizgrađenim učionicama OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici jeste dječja graja i njihovi likovni radovi. Najbrojnija škola u Srpskoj, koja će ove godine imati 71 odjeljenje, dva više nego lani, spremno čeka septembar i povratak oko 1.800 đaka na nastavu, sa još 8

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od Denisa Kuljiša

Na zagrebačkom Krematoriju u 14:30 održan je posljednji ispraćaj istaknutog novinara, publicista i urednika Denisa Kuljiša. Istaknuti hrvatski novinar, pisac i publicist Denis Kuljiš umro je u nedjelju u Zagrebu u dobi od 68 godina nakon kratke i teške bolesti. U emotivnom govoru od njega se oprostio prijatelj iz djetinjstva i dugogodišnji suradnik Rene Bakalović

Banjalučanin i Dominikanka rekli “da” u gradu na Vrbasu

Neobično vjenčanje održano je danas u Banjaluci. Naime, u atrijumu Gradske uprave, danas su se vjenčali Banjalučanin Strahinja Buzadžija Meiri Maura Ekso de los Santos iz Dominikanske Republike. Ovo je još jedan od mnogih parova koji potvrđuju da ljubav ne poznaje granice. Podsjetimo, prije nekoliko dana BiH je obišla vijest da su se proteklog vikenda

KOVAČEVIĆ (SNSD): Hrvatsko pitanje u BiH postoji, ali mora da bude riješeno unutar Federacije

Takozvano hrvatsko pitanje je realan problem, ali on mora da bude riješen unutar Federacije BiH kao što je i predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. “To je unutrašnje pitanje FBiH, odnosno pitanje za Bošnjake i Hrvate da nađu rješenje za međusobne odnose unutar tog entiteta” rekao je Kovačević. Komentarišući izjavu predsjednika