Poslije žalbi OC “Jahorina” počeli radovi na rekonstrukciji puta

Samo četiri dana od kako su se u Olimpijskom centru “Jahorina” požalili na direktora Puteva Republike Srpske i hitne urgencije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, na Jasik su stigle mašine.

Počela je rekonstrukcija i rehabilitacija četiri kilometra puta od Lukavice, prema Jahorini. Da su mašine na terenu lično je došao da se uvjeri predsjednik Vlade. Radovan Višković očekuje da će radovi biti okončani i prije roka.

“Ovo je kako smo i sami mogli da vidimo usko grlo povezivanja Sarajeva i Istočnog Sarajeva prema Jahorini i to treba da se riješi, Vlada je obezbjedila novac, završen je tender, izabrani su izvođači, nadzor. Rok jeste 180 dana, ali danas smo se dogovorili sa izvođačem, ovaj put mora biti završen prije zimske sezone i on će biti završen”, istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Od hroničnog gubitaša, Olimpijski centar je za samo dvije godine postao javno preduzeće sa milionskim dobicima i rekordnom posjetom. Sve to mora da prati i dobra putna infrastruktura, kažu u Vladi. To su danas shvatili i u Putevima Republike Srpske, pa će kažu pored rehabilitacije postojećeg puta, raditi i na proširenju.

“Tri miliona i 250 hiljada maraka, ukupna dužina 3,9 kilometara, tu imamo i jedan most u dužini od 35 metara, uradićemo komplet rekonstrukciju i rehabilitaciju i na taj način spojiti kompletnu dionicu Lukavica – Trianga”, rekao je Nenad Nešić, v.d. direktora “Putevi Republike Srpske”.

Jahorina je ovih dana veliko gradilište. Trenutno se gradi 50 hiljada kvadrata, a u planu je još 70. Za Pale, to je više nego dobra građevinska sezona, pa se načelnik opštine nada još većoj posjećenosti.

“I nakon završetka infrastrukturnih projekata na Jahorini, počev od osnježavanja, gondole, ovo je nešto što će otvoriti čitavu Jahorinu kada je u pitanju komunikacija”, naglasio je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Vlada Republike Srpske obezbjediće novac i za rehabilitaciju i rekonstrukciju postojeće trase od Triange do Jahorine. Uz pomoć Vlade radiće se i na obnovi puta u Istočnom Novom Sarajevu, na relaciji Vraca – Miljevići, vrijednost 400 hiljada maraka. I Istočni Stari Grad dobiće novi put od Miljevića, prema Jasiku. Opština će izdvojiti 450 hiljada maraka, a premijer Višković obećao je da će i Vlada obezbijediti isti iznos.

(atv)

VIŠKOVIĆ: Što prije početi realizaciju značajnih projekata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

GRMUŠA (PDP): Nova vlast na nivou BiH čestitaće građanima Novu godinu povećanjem PDV-a

Iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije vidljivo je da postoje ozbiljne razlike između onoga što on planira da radi sa Savjetom ministara BiH i onoga što su u javnosti u proteklim godinama govorili visoki funkcioneri SNSD i Republike Srpske – izjavio je generalni sekretar PDP-Milko Grmuša. Grmuša je naveo da su u

VIŠKOVIĆEVA OČEKIVANJA OD SAVJETA MINISTARA: Što prije odblokirati značajne projekte

Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.  – Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da

AMBICIJE: Fudbaleri Borca žele da pobjedom nad Slobodom završe jesenji dio sezone

Sa tri boda pred domaćim navijačima zatvoriti fudbalsku jesen, želja je svih u FK Borac. “Crveno-plavi” bi pobjedom proljeće dočekali na trećem mjestu, gdje se trenutno nalaze iza sarajevskih vječitih rivala. Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovakav ishod, objeručke bi ga prihvatili, kaže napadač Borca Saša Kajkut. “Moramo biti svjesni da smo

“DVOSMJERNA ULICA”: Eminentni hirurzi iz Rusije u radnoj posjeti UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je radna posjeta eminentnih ruskih hirurga Malhaza Cikoridze i Aleksandra Semjenova iz Sankt Peterburga UKC-u nastavak saradnje sa ljekarima iz tog grada koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Đajić je istakao da će ljekari iz UKC-a uzvratiti posjetu već