Potpisani ugovori s ciljem poboljšanja studentskih aktivnosti

malesevic
malesevic
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da se danas potpisani ugovori o sufinansiranju programa i projekata za 2015. godinu sa predstavnicima studentskih organizacija visokoškolskih ustanova Republike Srpske odnose na poboljšanje studentskih aktivnosti.

On je nakon potpisivanja rekao novinarima u Banjaluci da će Ministarstvo podržati 24 programa i projekta 15 studentskih organizacija, za šta je budžetom predviđeno 150.000 KM.

Ministar je napomenuo da korisnici moraju sredstva trošiti u skladu sa onim što stoji u ugovoru, jer na kraju realizacije projekta Ministarstvu moraju ispostaviti račune koji će dokazati gdje su ona utrošena.

Predsjednik Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta u Doboju Marko Kovačević rekao je da će dobijena sredstva ovaj savez potrošiti na drugu studentsku konferenciju iz oblasti saobraćaja i transportnog inženjerstva koju organizuju u novembru.

(Agencije)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.