Magazin 27.10.2015.

Potresna ispovijest majke: Nosila sam blizance, ali je jedno malo srce prestalo da kuca

ČITANJE: 1 minuta
tuzna-mama
Halinu Njuberi Grant iz Los Anđelesa, jednog dana obradovala je vijest da je u drugom stanju, jer je duže vremena pokušavala da zatrudni. Kada je još saznala da očekuje blizance, njenoj sreći nije bilo kraja. Međutim, njena trudnoća je bila rizična od samog početka, dijelom zbog toga što je prešla 35. godinu, a dijelom i zbog vantelesne oplodnje.

Na jednoj redovnoj kontroli Halina je otkrila bolnu istinu. Saznala je da jedno dijete nije živo, da je njegovo maleno srce prestalo da kuca.

Ne tako rijedak slučaj, ali uvijek podjednako bolan, bio je u ovom slučaju još strašniji jer je buduća mama morala da sačeka još mjesec dana do porođaja. Saznanje da u sebi nosi jednu mrtvu bebu je tištilo danima.

Mučilo ju je i to što je njeno jedno dijete tako blizu nadomak drugog koje nije živo, pratila su je pitanja da li sada usamljena jedna beba, da li je tužna i još mnoga druga.

Gubitak djeteta je veoma bolan za svaku majku, te se Halina povukla u svoja četiri zida, ignorisala je prijatelje, ignorisala je život, a onda je shvatila da je potrebna drugom djetetu i da mora dalje.

Hrabro je istupila ispred života i uzela na sebe majčinsku ulogu kojoj se isprva odupirala. Sada je shvatila da nema mjesta patnji jer život njene ćerkice vrijedi više nego patnja. Bol će je uvijek pratiti i tuga za nerođenim djetetom, ali beskonačna sreća, što joj je život pružio šansu da ugleda ćerku će sve to nadomjestiti.

(Blic Žena)